Nea Valtonen yksinluistelijoiden oheisharjoitteluvalmentajaksi
SeuraJulkaistu: 19.10.2020 00.00

Nea Valtonen yksinluistelijoiden oheisharjoitteluvalmentajaksi

Valmennustiimimme vahvistuu uudella ammattilaisella, kun saamme Nea Valtosen vastaamaan yksinluistelijoidemme fysiikkavalmennuksesta ja lajioheisista tästä päivästä lähtien! Nea tulee työskentelemään luistelijoiden fyysisten ominaisuuksien kehittämisen ja vammojen ehkäisyn parissa vastuuvalmentajien asettamien tavoitteiden mukaisesti. Tällä viikolla Nea tutustuu ryhmiin ja jatkossa hän niin suunnittelee kuin vetää yksinluistelijoiden oheiset kolmena päivänä viikossa. Nea pystyy myös tukemaan valmennustiimiämme taitoluisteluvalmentajana jäällä. Toivotamme uuden asiantuntijan lämpimästi tervetulleeksi tiimiin!

Tässä Nean esittäytyminen seuramme väelle:

"Moikka!

Olen Nea Valtonen ja koulutukseltani olen fysioterapeutti. Luistelu-uraa minulla on takana 16 vuotta ja ne kaikki vuodet on tullut harjoiteltua TTK:ssa. Lopettamisen jälkeen opiskelin fysioterapeutiksi ja valmensin yksinluistelijoita opiskeluiden ohella HTK:ssa.

Taitoluistelu on lajina fyysisesti vaativa, joten luistelijan kehon täytyy olla vahva kestääkseen lajiharjoittelun aiheuttamat rasitukset. Oheisharjoittelu mahdollistaa tehokkaan lajiharjoittelun sekä nousujohteisen kehittymisen vuodesta toiseen. Fysioterapeuttina ohjelmoin oheisharjoitteluun ennaltaehkäiseviä harjoitteita, jotta vältyttäisiin turhilta loukkaantumisilta.

Odotan innolla yhteistyötä luistelijoiden ja valmentajien kanssa.

Hallilla nähdään!"