Sanoilla on väliä
SeuraJulkaistu: 31.10.2021 00.00

Sanoilla on väliä

Syksyn pimein aika on käsillä, ja energiatasot niin pienillä kuin isoilla kovalla koetuksella. Stressiä voivat aiheuttaa myös monet muut tekijät - omamme voimme ehkä tunnistaa, mutta toisen ihmisen käytöksen takana vaikuttavia asioita emme voi arvata.

Jokainen urheilija tietää, miten oma hyvä fiilis vaikuttaa suoritukseen. Varmistetaan yhdessä, että positiivisen puheen avulla mahdollistamme onnistuneet suoritukset niin harjoituksissa kuin kilpailussa! Vaikeista tilanteista on helpompi päästä yli, kun ympärillä on kannustava ja rohkaiseva ilmapiiri. Yksittäinen pienikin sana voi jäädä painamaan pitkiksi ajoiksi, jopa vuosiksi. Sanoilla luotu positiivinen kehä voi taas rakentaa hyvinvointia ja kantaa pitkälle elämään.

Me TTK:ssa haluamme, että positiivinen puhe on vakiintunut toimintamalli myös pukukopin ulkopuolella. Aikuisilla on erityisen iso rooli tässä esimerkin näyttämisellä. Negatiivisia tunteita ja erilaisia mielipiteitä ei toki saa painaa syrjään. Monesti on kuitenkin hyvä nukkua yön yli ja miettiä sopivia sanoja, joilla ottaa oman asian esiin. Olemme erilaisia, tulemme erilaisista lähtökohdista ja yhteisymmärryksen saavuttaminen voi olla ponnistelun takana. Ponnistelu kuitenkin kannattaa, ja lopputuloksena on parhaassa tapauksessa menestys.

Seuramme on mukana Olympiakomitean Pukukoppipuhe -kampanjassa, josta voit lukea lisää täällä!