Nostoja koko seuran vanhempainillasta 10.11.2021
20.11.2021 13:56 Uutiset / Etusivu

Nostoja koko seuran vanhempainillasta 10.11.2021

Järjestimme koko seuramme perheille yhteisen vanhempainillan keskiviikkona 10.11. Teams-linja keräsi yhteen jopa 50 perhettä!

Aluksi asiantuntijavieraamme Marko Viitanen kertoi juuri lanseeratuista lasten ja nuorten liikkumisen suosituksista, urheilulajien analyysityökalusta sekä amerikkalaisesta Fun mapping -tutkimuksesta. Tässä muutamia nostoja:

Uusien suositusten mukaan lapsen ja nuoren tulisi liikkua ainakin yhden tunnin ajan reippaasti ja rasittuen, ihan joka päivä. Urheiluseurojen ulkopuolelle jäävillä tämä tavoite tänä päivänä täyttyy valitettavasti harvoin.

Urheilussa harjoiteltavat taidot kerryttävät elinikäistä pankkia, josta on hyötyä läpi elämän. Oman urheilulajin erityisiä painopisteitä analysoimalla voi havaita taitoalueita, joiden harjoittelu jää omassa lajissa vähemmälle; silloin voi tietoisesti arkiliikunnan avulla hakea monipuolisuutta ja tasapainoa liikkumiseen. Taitoluistelussa tämä tarkoittaa esimerkiksi kiipeilyä ja roikkumista, mitä jääharjoittelu ei mahdollista. Olisikin erinomaista, jos kaikilla luistelijoillamme olisi mahdollisuus kiipeämiseen ja roikkumiseen esimerkiksi omassa kotiympäristössään.

Fun mapping –tutkimus tehtiin Amerikassa, mutta sen tulosten voidaan olettaa olevan saman suuntaisia suomalaisten nuorten urheilussa. Urheilun ja liikkumisen pitää olla hauskaa. Tärkeintä on itselle sopivan haastealueen määritteleminen ja ponnisteleminen omaa tavoitetta kohti. Urheilijaa kunnioittava tapa valmentaa varmistaa valmennettavien viihtymisen.

Tarkempia tietoja aiheista voit saada Marko Viitasen esityksestä.

Muista vanhempainillassa käsitellyistä aiheista voit lukea täällä.


   
Lisää uutisia
Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry
«  Joulukuu   »
Kategoriat