TET-harjoittelijamme Oona Varis esittäytyy ja kertoo myllystä
SeuraJulkaistu: 02.12.2021 00.00

TET-harjoittelijamme Oona Varis esittäytyy ja kertoo myllystä

Osana työelämään tutustumisen jaksoa Oona sai tehtäväksi kirjoittaa esittelyn niin itsestään kuin yhdestä muodostelmaluistelun elementistä.

"Moikka! Olen tämän vuoden toinen tet-harjoittelija, Oona Varis.

Olen aina luistellut TTK:ssa. Aloitin 2012 luistelukoulussa ja olin siellä reilut kaksi vuotta.

Sitten siirryin muodostelmaluistelun puolelle vuonna 2014 seuramme tulokkaihin, Sympiksiin. Olin tulokkaissa kolme vuotta ja sen jälkeen siirryin Melluihin (minorit) olin minoreissa kaksi kautta. Sen jälkeen minua odotti SM-taso ja siirryin SM-noviiseihin. Olin Fantsuissa kaksi vuotta ja nyt joukkueeni on Inffit; seuramme SM-juniorit Ice Infinity. Tämä on minun ensimmäinen kausi junnuissa.

Luistelijana olen harjoitustilanteessa sellainen joka tykkää oppia uutta ja haastaa itseään. Pyrin aina tekemään parhaani. Kilpailijana olen kilpailupäivän aikana rauhallinen ja yritän parhaani.


Esittelen teille muodostelmaluisteluelementin myllyn.

Valitsin tämän elementin koska se voi olla reaktiivinen ja se on tavoin myös haastava toteuttaa.

Elementin vaatimustaso riippuu siitä tasosta jota haetaan. Mylly voi pysyä paikallaan tai liikkua kentällä. Myllyssa voi myös olla paikanvaihtoja, jotka tekevät elementistä vaikeamman. Mylly voi myös sisältää eri määrän siipiä (rivejä) esimerkiksi neljä tai kolme.

Useasti myllyä harjoitellaan elementissä itsessään. Jos mylly on paikallaan oleva niin se ei ole niin vaativa kuin liikkuva mylly. Myllyn liikutus on tapa jolla voi vaikeuttaa elementtiä ja siihen voidaan lisätä erilaisia askeleita ja paikanvaihtoja ym. Myllylle on omat kriteerit mitä tuomarit katsovat ja joukkue valitsee mitä tasoa tavoittelee. Kaikilla tasoilla on eri kriteerit mitä vaaditaan."

Täältä voit katsoa, miltä mylly näyttää. aika: 13:07

Ja tässä kuva 3-siipisestä myllystä:



Oonan TET-harjoittelujakso osui sopivasti Cinderella-jääsadun valmisteluaikaan, joten Oona on päässyt päivittämään mainoksia, käsittelemään pääsylippujen ennakkotilauksia, askartelemaan lavasteita, työstämään kuvaesitystä mediakuutioon ja etsimään pukuvarastolta asuja luistelijoille. Uskoisimme, että samanlaista TET-jakson sisältöä ei monella muulla ole tänä syksynä ollut!