Nella Andelin Nuorten maajoukkueeseen 2023-2024!
SeuraJulkaistu: 12.06.2023 14.32

Nella Andelin Nuorten maajoukkueeseen 2023-2024!

Tikkurilan Taitoluisteluklubin oma kasvatti Nella on valittu Nuorten maajoukkueeseen kaudelle 2023-2024! Suomen Taitoluisteluliiton tiedote kokoonpanoista on luettavissa täällä.

Nella aloitti luistelun 6 vuoden ikäisenä, kun kaveri pyysi mukaan luistelukoulun kaveriluistelukerralle Tikkurilan areenalle. Siitä se sitten lähti. Jotta Nella tulisi tutummaksi kaikille, haastattelin häntä lyhyesti Summer Skate -kesäleiriviikon viimeisenä päivänä pienten fanien jo pörrätessä ympärillä Tikkurilan harjoitushallin kulmalla:

Mikä luisteluharrastuksessa herätti kiinnostuksen?

Nella: luistelu oli kivaa ja luistelukoulussa touhukas meininki!

Ensimmäisestä kisaohjelmasta on Nellalle jäänyt mieleen musta puku ja se, että ensimmäinen ohjelma oli yhteisohjelma muiden luistelijoiden kanssa. Päättelimme yhdessä, että ensimmäiset kisat olivat KultaHelmi -kisat; ihan samalla tavalla, kuin monelle meidän pienille yksinluistelijoille nytkin!

Millaista taitoluistelun harjoitteleminen on vuosien varrella ollut?

Nella: harjoituksissa pitää tietenkin treenata kunnolla ja keskittyä, ja kuunnella valmentajien neuvoja. Sitten kavereiden kanssa vapaa-ajalla voi pitää hauskaa. Näytöstreeneissä on aina erityisen kivaa!

Onko jokin jakso ollut erityisen haastava?

Nella: Leirit voivat olla rankkoja. Korona-aikaan maski oli ärsyttävä, ja koronasulkujen jälkeen treeneihin palaaminen tuntui raskalta. Onneksi koronasta päästiin yli.

Millaista on olla nuori taitoluistelija TTK:ssa juuri nyt?

Nella: nyt takana on kiva kausi, tavoitteisiin on päästy, ja kausi huipentui tosi kivaan näytökseen.

Olet edennyt taidoissa poikkeuksellisen nopealla tahdilla. Mistä elementistä pidät eniten? Mitä tahtoisit oppia seuraavaksi?

Nella: suosikkielementit ovat nyt kolmoislutz (3Lz) ja kolmoisritti (3Lo). Seuraavaksi tavoitteena on kehittää perusluistelua sekä oppia uusia piruettivariaatioita ja vaikeita kolmois-kolmois -hyppy-yhdistelmiä.

Mitä odotat ensi kaudelta? Millaisia mahdollisuuksia nuorten maajoukkueeseen pääseminen tuo sinulle?

Nella: nuorten maajoukkueleireiltä odotan tehokasta treenausta, leireiltä voi saada hyviä vinkkejä ja uusia näkökulmia. Ensi kauden kohokohtia ovat kisat ulkomailla, ja tietenkin seuran kevätnäytös.


Nellan tulevaisuuden tavoitteena on tulla kansainvälisen tason luistelijaksi. Täytyy todeta, että hän on jo hienosti matkalla tähän suuntaan.

Nella ja valmennustiimi ovat tehneet hienoa työtä - isot onnittelut koko seuran puolesta!


Teksti: Kaisa Öfversten, kuva: studio Lindell