Ohjeet harjoittelemiseen ulkojäillä
18.1.2021 13:29 Uutiset / Etusivu

Ohjeet harjoittelemiseen ulkojäillä

Hyvässä yhteistyössä, kaikkia kunnioittaen

Vantaan kaupunki on poikkeuksellisesti myöntänyt meille mahdollisuuden luistella ja järjestää lapsille ja nuorille ohjattua toimintaa tietyillä luonnonjäillään eli jäädytetyillä hiekkakentillä (huom, ei tekokaukaloissa). Tämä on poikkeuksellinen tuki toiminnallemme, naapurikunnissa vastaavan järjestäminen ei välttämättä ole mahdollista.

Kaikkien jäsentemme tulee tietää, että kyseessä eivät ole meille varatut omat vuorot, vaan kentillä voi olla samaan aikaan muitakin käyttäjiä. Kaikkien luistelijoiden turvallisuuden takaamiseksi käytössämme oleva alue on lähtökohtaisesti rajattu ja jatkossa merkitty kyltein. Kaupunki toivoo meidän kuitenkin ottavan mahdollisimman hienosti huomioon muut ulkojäiden käyttäjät ja valmentajamme tarvittaessa sopivat alueiden yhteisestä käytöstä.

Luistelukoulustamme kannattaa kaikkien vinkkailla ehtiessään!

Olosuhteisiin sopeutuen

Luonnonjäiden kunto vaihtelee erinomaisesta erittäin huonoon, riippuen säästä, käytöstä, käyttäjien määristä ja huoltoväleistä. Emme voi vaatia priimakuntoista jäätä, koska se on käytännössä Vantaan kaupungille mahdotonta toteuttaa. Luonnonjäitä ei ehditä huoltaa kovin montaa kertaa päivässä.

Huomaattehan, että pukukoppeja ei ole käytössä.

Pakkasaraja on ulkotoiminnassamme -15 astetta. Käytännössä jäällä aina vähän tuulee, joten sään mukainen kerrospukeutuminen on suositeltavaa.

Olisi mainiota, jos saisimme esimerkiksi lumisadepäivänä perheiltä tukea kolaamisen tai lumilapiontiavun muodossa.

Huomioittehan, että luistinten terät tulee huoltaa ennen jäähallijääharjoittelun aloittamista.

Luonnonjääkenttien osoitteet

Seuraavat kentät ovat käytössämme erikseen ilmoitettuihin aikoihin

  • Korson hiekkakenttä, os. Kisatie 23
  • Hiekkaharjun urheilupuiston hiekkakenttä, os. Urheilutie 15
  • Myyrmäen urheilupuiston hiekkakenttä, os. Raappavuorentie 8-10
  • Hakunilan hiekkakenttä, os. Luotikuja 2


Ulkojäiden käyttäminen on meille uutta. Seuraavat kaksi viikkoa keräämme kokemuksia ja teemme niiden pohjalta muutoksia harjoitteluun.

On aivan mahtavaa, että valmentajamme pääsevät nyt tapaamaan luistelijoita luistimet jalassa ja antamaan ohjeita taidoissa kehittymiseen!   
Lisää uutisia
Ice Infinity
«  Maaliskuu   »
Kategoriat