Valmentajahaastattelussa Essi Bruun
SeuraJulkaistu: 16.11.2020 00.00

Valmentajahaastattelussa Essi Bruun

Ranja haastatteli Essi Bruunia TET-harjoittelujaksollaan, jotta oppisi tuntemaan hänet paremmin.

Mikä sai sinut aloittamaan luistelun?

Essi aloitti luistelun perhetuttujen houkuttelemana noin 5-vuotiaana muokkakoulussa.

Kerro luistelu-urastasi ja siitä, mistä nautit luistelussa eniten?

Muokkakoulun jälkeen Essin ensimmäinen kilpajoukkue oli 3. luokalla EVT:ssä. Silloin ei ollut vielä nykyisiä tulokkaita vaan Essi kilpaili miniminoreissa. Miniminoreista Essi nousi suoraan noviiseihin. Tuolloin noviisit olivat nykyiset SM-noviisit, mutta ilman SM-puolta. Noviiseissa Essi oli 2-3 kautta. Noviisien jälkeen Essi luistelu yhden kauden SM-junioreissa ennen lopettamistaan. Essin lopetettua SM-puoli 14-vuotiaana hän siirtyi suoraan kansallisiin senioreihin. Luistelu-urallaan Essi nautti eniten kavereista. Essin aikana muodostelmaluistelussa ei paneuduttu niin tarkkaan askeleisiin tai liukuihin, sillä ISU-arviointi ei ollut vielä tullut voimaan.

Miksi aloitit valmentamisen?

Valmentamisen Essi aloitti luistelukoulussa. Monen vuoden luistelukoulu ohjaamisen jälkeen NTL koottiin uudestaan, jolloin Essi lähti Nurmijärvelle iltapäiväkerhoon töihin. Iltapäiväkerhossa Essi ohjasi muokkakoulua. Valmentajaksi päätyminen ei koskaan oikein ollut Essin tähtäimessä, vaan pienten sattumusten kautta Essi eksyi valmentamaan aina enemmän.

Millaisia vinkkejä antaisit valmentajan urasta haaveileville?

Valmentajan urasta haaveileville Essin vinkki oli, että uskalla lähteä rohkeasti ensin luistelukoulu maailmaan ja sitten sitä kautta nousta ylemmäs. Kun ohjaamisen aloittaa pienestä lähtien oppii enemmän luistelijan polusta, miten taitavammaksi luistelijaksi pääsee ja miten pääsee nousemaan huipulle.

Kiitos tekstistä Ranjalle ja Essille haastattelusta!