Turvallisen harjoittelun ohjeet 1.2. alkaen
SeuraJulkaistu: 30.01.2021 00.00

Turvallisen harjoittelun ohjeet 1.2. alkaen

Alle 20-vuotiaat lapset ja nuoret pääsevät harjoittelemaan tauon jälkeen Vantaan kaupungin myöntämille sisäliikuntatilavuoroille ma 1.2.2021 alkaen. On erittäin tärkeää, että jokainen luisteija, perhe ja toimihenkilö noudattaa tässä alla olevia ohjeita tarkasti, sillä määräysten rikkominen voi johtaa kaikkien vuorojemme peruuttamiseen. Käyttehän ohjeet läpi huolellisesti oman luistelijanne kanssa ja noudatatte niitä. Näin varmistamme yhdessä sen, että saamme hyödyntää sisäharjoittelumahdollisuutta niin pitkään, kuin mahdollista.

Noudatamme toiminnassamme seuraavia Vantaan kaupungin antamia ohjeita:

  • ryhmän tai joukkueen kokoonpano on vakiintunut ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen
  • vain jo varatut jääkenttien ja peilisalien vakiovuorot ovat käytössämme. Muita tiloja, kuten auloja ja käytäviä emme saa tämän hetken tiedon mukaan käyttää lainkaan.
  • toiminta toteutetaan tavalla, jossa lähikontaktit voidaan välttää
  • harrastusryhmän koot mitoitetaan niin, että osallistujat voivat säilyttää turvavälin. Suuressa tilassa voi toimia useampia ryhmiä samaan aikaan kuitenkin siten, että ryhmät eivät ole keskenään kontaktissa.
  • nimilistoja pidetään jokaisen tunnin osallistujista
  • vain ohjaajat,valmentajat ja toimihenkilöt (kuten laitavalvoja) ovat aikuisia, jotka saavat tulla jäähalliin sisälle. Näidenkin aikuisten tulee käyttää kasvomaskia sisätiloissa koko ajan.
  • toiminnassa noudatetaan viranomaisten antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä ja käsihygieniasta
  • pukuhuoneita ja wc-tiloja käytetään vain aivan pakollisen ajan. Pukuhuoneessa saa olla enintään 10 henkilöä samaan aikaan.
  • suihkutilat eivät ole käytössä
  • liikuntapaikan ulko-ovet on lukittu, jotta ulkopuoliset eivät pääse tulemaan sisään


Käytännön toimintaohjeita kaikille ryhmille ja joukkueille

  • TTK edellyttää syksyn tapaan kaikilta kouluikäisiltä ja sitä vanhemmilta kasvomaskin käyttämistä jäähallitiloissa. Luistelijalla on oltava kasvomaski puettuna astuttaessa jäähallin ovesta sisään. Harjoituksen ajaksi kasvomaskin saa ottaa pois; se muistetaan laittaa välittömästi roskakoriin. Heti harjoituksen jälkeen puhdas kasvomaski on laitettava jälleen päälle . Huomaattehan varata luistelijalle muutamat puhtaat kasvomaskit mukaan nimikoituun minigrip-pussiin.
  • Tikkurilassa seurat noudattavat käytäntöä, että luistelija saa tulla jäähalliin sisään aikaisintaan 20 min ennen jäälle pääsemisen kellonaikaa
  • tässä vaiheessa meillä ei ole sisätilaa, missä voisi tehdä alkuverryttelyä. Verryttely tulee tehdä kotona tai ulkona.
  • täsmällinen harjoituksiin saapuminen on tärkeää. Jäähallitiloissa ei saa viettää yhtään ylimääräistä aikaa, mutta toisaalta on mahdollistettava rauhallinen, turvavälit säilyttävä liikkuminen jäähallin sisällä
  • eväiden syöminen on kaikissa jäähallin tiloissa kielletty
  • seurat ovat alustavasti sopineet keskenään, että kulkusuunta niin Trio Areenalla kuin harjoitusjäähallissa on sivuovesta sisään ja harjoituksen jälkeen pääovesta ulos. Tällä pyritään poistamaan kaikki ryhmien kohtaamiset käytävillä. Trio Areenan koppikäytävän sivuovi sijaitsee Peltolan koulun puoleisella sivulla ja harkkahallin sivuovi on ulkoapäin katsottuna etuovesta oikealle. Vahvistus tähän kulkusuuntaan saadaan toivottavasti pian.
  • jäähallille on saavuttava mahdollisimman pukeutuneena; luistimetkin valmiiksi jalassa, jos mahdollista. Mukana kulkevien varusteiden määrä on minimoitava.
  • luistimet laitetaan jalkaan pääsääntöisesti katsomossa ja jos jään perään ei ole muuta harjoitusta, luistimet jalassa kävellään myös ulos jäähallista
  • kilpailevat luistelijat ja harjoitushallissa myös kehitysryhmäläiset ja Taiturit saavat tarvittaessa hyödyntää valmentajan ilmoittamaa pukukoppitilaa sen hetken, joka varusteiden vaihtamiseen on aivan välttämätöntä käyttää. Yhteen pukukoppiin ei saa koskaan mennä enempää, kuin 10 henkilöä kerrallaan. Ohjaajat ja valmentajat antavat ohjeet, missä omaa pukukoppihetkeä voi odottaa ja minne siirrytään pukeutumisen jälkeen turvallisesti odottamaan jäälle pääsemistä.
  • vaihtoaitiossa oleskelua tulee välttää
  • alle kouluikäisiä luistelukoululaisia ja kehitysryhmäläisiä voi aikuinen auttaa luistinten jalkaan laittamisessa katsomossa. Muihin tiloihin saattajat eivät saa tulla. Pääsääntöisesti kuitenkin ohjaajat ja valmentajat huolehtivat luistelijoista jäähallin ovelta eteenpäin ja tarvittaessa voivat auttaa luistinten laittamisen ja riisumisen kanssa. Saattavien aikuisten on kuitenkin huolehdittava turvaväleistä ja kasvomaskista, ja poistuttava jäähallitilasta välittömästi. Toimihenkilöä lukuunottamatta aikuiset eivät saa jäädä sisään jäähalliin harjoituksen ajaksi. Tämä on erittäin tärkeää käydä lapsen kanssa läpi ennen harjoitusta ja sopia hänen kanssaan tapaamisesta ulkona etuovilla harjoituksen jälkeen.
  • on tärkeää, että luistelijalla on omalla nimellä varustetut kumiset teräsuojat luistimissaan koko ajan jään ulkopuolella liikkuessaan
  • kouluikäisen lapsen tulee osata sitoa luistimet itse jalkaan ja käyttää kasvomaskia
  • jäähallista on poistuttava ehdottomasti viimeistään 20 minuutin kuluttua oman jääharjoituksen päättymisestä, mielellään aivan heti
  • jääharjoituksen päättyessä on varmistettava, että jäähallitilaan (tai pukukoppiin) ei jää mitään tavaroita. Kilparyhmät saavat jättää tavaroita säilytykseen korivarastoon ja seiskakoppiin, mutta siellä ei saa käydä muuten, kuin ennen ja jälkeen oman jääharjoituksen
  • poistuminen jäähallitiloista tapahtuu etuovien kautta. Poistuminen tulee tehdä välittömästi, ei saa pysähtyä hetkeksikään koppikäytävään tai aulaan.
  • ohjaajien, valmentajien ja toimihenkilöiden antamia toimintaohjeita tulee noudattaa paikan päällä
  • ylimääräisten siirtymisten välttämiseksi on tärkeää, että lapset ovat käyneet wc:ssä juuri ennen jäähallille saapumista. Jos wc:ssä pitää jäähallillla käydä, tulee huolehtia erityisen hyvästä hygieniasta.


Kehitysryhmien, Taitureiden, Muodostelmakerhon, ShowSkaten, muodostelmajoukkueiden ja yksinluistelun kilparyhmien vastuuvalmentajat ja -ohjaajat täydentävät yllä mainittuja ohjeita tarpeen mukaan.

Luistelukoululaiset

  • ohjaajat huolehtivat oman ryhmänsä siirtymisestä katsomosta jäälle ja jäältä pois ulko-ovelle. He pitävät huolta lapsen teräsuojien ja kasvomaskin riisumisesta ja pukemisesta sekä tarvittaessa kengistä. Valitettavasti takeista ja laukuista tai muista varusteista he eivät pysty huolehtimaan, joten toivomme, että näitä ei ole lapsella mukana. Poikkeuksena luistelijat, joilla on jään jälkeen varattuna jumppa. Heillä tulee olla ulkoliikuntaan sopivat, luisteluvaatteiden päälle puettavat ulkovaatteet (myös kuivat hanskat) mukanaan nimikoidussa kassissa.
  • jääharjoituksen jälkeen oma ohjaaja saattaa ne luistelijat, joilla ei ole varattuna luistelukoulujumppaa, välittömästi jääharjoituksen päätyttyä ulko-ovesta ulos luistimet jalassa. Huoltajan onkin hyvä olla ajoissa ulkona ottamassa lapsi vastaan lämpimän ulkotakin kanssa ja varautua riisumaan luistimet.
  • jumpparyhmän ohjaaja kokoaa luistelukoulujumppaan tulevat lapset jääharjoituksen jälkeen, auttaa heitä vaihtamaan luistimet kenkiin ja pukemaan ulkovaatteet. Vanhempien on hyvä olla vastassa ulko-ovella jääharjoituksen jälkeen, jotta lapsi voi antaa luistimet ja esimerkiksi kypärän omalle aikuiselle ennen jumppaan siirtymistä
  • huomaattehan, että turvavälien säilyttämiseksi ryhmien toiminnassa, meillä ei ole mahdollista tarjota aloitteleville luistelijoille henkilökohtaisia apuohjaajia pystyssä pitämiseen. Opettelettehan luistimilla seisomista ja kävelemistä jo kotona, tai mielellään vaikka ulkojäillä.


Tuusulan jäähallin ohjeistukset ovat tässä: TUUSULAN JÄÄHALLI OY_koronaohje_30-1-2021.pdf Noudatamme tätä ohjetta kaikessa toiminnassamme Tuusulassa.

Vantaan kaupungin ohjeet harjoitteluun helmikuussa: Vantaan kaupunki harrastustoiminta_29.1.21.pdf


Tämä sivu on päivitetty 4.2.2021

Ohjetta päivitetään ja tarkennetaan sitä mukaa, kun saamme käytännön harjoittelusta kokemusta tai lisää ohjeita.

Tarkistattehan ohjeet kotisivuiltamme aina ennen jäähallille saapumista!

Sotunki-yhteistyövuorot eivät ole ainakaan vielä vk 5 käytössämme. Myöskään Sipoon jäähallista emme pääse käyttämään vakiovuorojamme vielä vk 5 ja 6.