Käytännön toimintaohjeet turvalliseen harjoitteluun ajalla 20.8.-12.9.
SeuraJulkaistu: 12.08.2021 00.00

Käytännön toimintaohjeet turvalliseen harjoitteluun ajalla 20.8.-12.9.

Koronavirus leviää edelleen. Vantaalla noudatetaan ajalla 20.8.-12.9. määräystä, jonka mukaan osallistujilla tulee olla halutessaanmahdollisuus pitää kahden metrin etäisyys toisiinsa ja välttää fyysistä kontaktia toisiinsa. Toteutamme harjoitukset tämän mukaisesti ja harjoittelu seurassamme jatkuu tutuksi tulleeseen tapaan.

Olemme toimittaneet Vantaan kaupungille terveysturvallisuussuunnitelman ja sitoutuneet noudattamaan lomakkeen ehtoja. Jos määräyksiä ei noudateta seuramme toiminnassa, on kaupungilla oikeus peruuttaa jäävuorot. On siis edelleen erittäin tärkeää, että jokainen luistelija huolehtii hyvästä hygieniasta ja osaa toimia annettujen ohjeiden mukaisesti. Käyttehän nämä ohjeet läpi huolellisesti oman luistelijanne kanssa ja noudatatte niitä.

Jäähalliin saapuminen

  • luistelija saa tulla jäähalliin sisään aikaisintaan 30 min ennen jäälle pääsemisen kellonaikaa. Jos harjoitus alkaa klo 16.10, saa jäähalliin sisään tulla aikaisintaan klo 15.40, mielummin kuitenkin juuri ennen harjoitusta.
  • pukukoppiin ei saa etukäteen tuoda varusteita säilytykseen
  • kulkusuunta Tikkurilan harjoitusjäähallissa on sivuovesta sisään ja harjoituksen jälkeen pääovesta ulos. Tällä pyritään poistamaan kaikki ryhmien kohtaamiset käytävillä.
  • Trio Areenalle on tulossa ohjeistukset pääoviin, jotka ohjaavat kulkemaan toisesta ovesta sisään ja toisesta ulos. Näitä noudatetaan.
  • jäähallille on saavuttava mahdollisimman valmiiksi pukeutuneena; jopa luistimet valmiiksi jalassa, jos mahdollista. Mukana kulkevien varusteiden määrä on minimoitava.
  • käytössämme ei lähtökohtaisesti ole sisätilaa, missä voisi tehdä alkuverryttelyä. Verryttely tulee tehdä kotona tai ulkona. Selvitämme kilpaluistelijoiden mahdollisuuksia tehdä alkuverryttelyä Trio Areenan alakäytävässä silloin, kun tila ei ole ryhmiemme harjoituskäytössä.

Sisällä jäähallissa

  • TTK edellyttää syksyn tapaan kaikilta kouluikäisiltä ja sitä vanhemmilta kasvomaskin käyttämistä jäähallitiloissa. Luistelijalla on oltava kasvomaski puettuna astuttaessa jäähallin ovesta sisään. Harjoituksen ajaksi kasvomaskin saa ottaa pois; se muistetaan laittaa välittömästi roskakoriin. Heti harjoituksen jälkeen puhdas kasvomaski on laitettava jälleen päälle. Huomaattehan varata luistelijalle muutamat puhtaat kasvomaskit mukaan nimikoituun minigrip-pussiin.
  • toiminnassa noudatetaan viranomaisten antamia terveysturvallisuusohjeita turvaetäisyyksistä ja käsihygieniasta
  • pukuhuoneita ja wc-tiloja käytetään vain aivan pakollisen ajan. Pukuhuoneessa saa olla samaan aikaan vain sen verran henkilöitä samaan aikaan, että turvavälit voidaan säilyttää.
  • suihkutilat eivät ole käytössä
  • jäähallitiloissa ei saa viettää yhtään ylimääräistä aikaa. Toisaalta on mahdollistettava rauhallinen liikkuminen jäähallissa sisällä, turvavälien on säilyttävä. Vaihtoaitiossa oleskelua tulee välttää.
  • eväiden syöminen on jäähallin yleissä tiloissa kielletty. Jos harjoituksiin tullessa ei ole ollut mahdollista käydä syömässä kotona, tai matkalla ei ole ollut välipalamahdollisuutta, voi pukukopissa todella pikaisesti nauttia välipalan, kun turvaväli muihin säilyy ja kasvomaskia pidetään koko muu aika.
  • luistelukoululaiset laittavat luistimet jalkaan pääsääntöisesti katsomossa ja jos jään perään ei ole muuta harjoitusta, luistimet jalassa kävellään myös ulos jäähallista
  • kilpailevat luistelijat ja harjoitushallissa myös kehitysryhmäläiset ja Taiturit saavat tarvittaessa hyödyntää valmentajan ilmoittamaa pukukoppitilaa sen hetken, joka varusteiden vaihtamiseen on välttämätöntä käyttää. Ohjaajat ja valmentajat antavat ohjeet, missä omaa pukukoppihetkeä voi odottaa, ja minne siirrytään pukeutumisen jälkeen turvallisesti odottamaan jäälle pääsemistä. Päivän viimeisellä vuorollamme käytössä ovat vain Tikkurilan harjoitusjäähallin pukukopit 1 ja 2
  • vain ohjaajat,valmentajat ja toimihenkilöt (sisältäen laitavalvojat) ovat aikuisia, jotka saavat tulla jäähalliin sisälle. Näidenkin aikuisten tulee käyttää kasvomaskia sisätiloissa koko ajan.
  • kouluikäisen lapsen tulee osata sitoa luistimet itse jalkaan ja käyttää kasvomaskia
  • poikkeuksena alle kouluikäisiä luistelukoululaisia ja kehitysryhmäläisiä voi aikuinen auttaa luistinten jalkaan laittamisessa katsomossa. Muihin tiloihin saattajat eivät saa tulla. Pääsääntöisesti kuitenkin ohjaajat ja valmentajat huolehtivat luistelijoista jäähallin ovelta eteenpäin. Saattavien aikuisten on kuitenkin huolehdittava turvaväleistä ja kasvomaskista, ja poistuttava jäähallitilasta välittömästi. Toimihenkilöä lukuunottamatta aikuiset eivät saa jäädä sisään jäähalliin harjoituksen ajaksi. Tämä on erittäin tärkeää käydä lapsen kanssa läpi ennen harjoitusta ja sopia hänen kanssaan tapaamisesta ulkona etuovilla harjoituksen jälkeen.
  • on tärkeää, että luistelijalla on omalla nimellä varustetut kumiset teräsuojat luistimissaan koko ajan jään ulkopuolella liikkuessaan
  • jos jääharjoituksen yhteydessä on käyttänyt pukukoppia, tulee lähtiessä huolehtia, että sinne ei jää mitään tavaroita. Kilparyhmät saavat jättää tavaroita säilytykseen korivarastoon ja seiskakoppiin, mutta siellä ei saa käydä muuten, kuin ennen ja jälkeen oman jääharjoituksen.
  • jäähallista on poistuttava ehdottomasti viimeistään 30 minuutin kuluttua oman jääharjoituksen päättymisestä, mielellään aivan heti

Muita ohjeita luistelijoille ja perheille

  • ohjaajien, valmentajien ja toimihenkilöiden antamia toimintaohjeita tulee noudattaa paikan päällä
  • ylimääräisten siirtymisten välttämiseksi on tärkeää, että lapset ovat käyneet wc:ssä juuri ennen jäähallille saapumista. Jos wc:ssä pitää jäähallillla käydä, tulee huolehtia erityisen hyvästä hygieniasta.
  • viranomaisen määrämän tai omaehtoisen karanteenin kohdalla noudatetaan seuran ryhmäkohtaisen maksusäännön mukaista omavastuuaikaa

Toteutamme harjoittelun näitä ohjeita noudattaen

  • ryhmän tai joukkueen kokoonpano on vakiintunut ja perustuu ennakkoilmoittautumiseen
  • toiminnan järjestäjä eli me seurana vastaamme toiminnan toteutumisesta niin, että kahden metrin turvavälit on mahdollista säilyttää. Muodostelmaluistelijat saavat harjoitella elementtejään otteessa, mutta luistelijaa ei voida otteessa luistelemiseen pakottaa.
  • harrastusryhmän koot mitoitetaan niin, että osallistujat voivat säilyttää turvavälin. Suuressa tilassa voi toimia useampia ryhmiä samaan aikaan kuitenkin siten, että ryhmät eivät ole keskenään kontaktissa.
  • nimilistoja pidetään jokaisen tunnin toteutuneista osallistujista
  • harjoituksissa ei saa olla yleisöä
  • niin lapset kuin aikuiset saavat osallistua lähiharjoitteluun

Vantaan kaupungin seuroille antamat ohjeet löytyvät täältä: Vantaan tiedote tilojen käyttäjille 18.8.2021.pdf

Suosittelemme, että kauden aloitukseen liittyvät vanhempainillat pidettään varmuuden vuoksi etäyteyksin.

Muistakaa, että harjoituksiin saa osallistua vain täysin terveenä!

Kiitämme hyvästä yhteistyöstä ja toivotamme kaikki luistelijat tervetulleiksi harjoittelun pariin!

Päivitämme tähän uutiseen tietoja sitä mukaa, kun niitä saamme.

Päivittänyt Kaisa Öfversten 20.8. kopissa syömisen osalta.