Koronakesän erikoisohjeet harjoitteluun
1.5.2020 10:38 Uutiset / Etusivu

Koronakesän erikoisohjeet harjoitteluun

Viranomaiset ovat ohjeistaneet, kuinka jäähalleissa voidaan harjoitella kesäkuussa. Lisäksi seurassamme on tehty omia käytännön linjauksia harjoittelemisesta. Ohjeet päivitetään tähän uutiseen. Noudatamme kaikkia annettuja ohjeita.

Suomen Taitoluisteluliiton antamat harjoitteluohjeet löytyvät täältä: https://www.stll.fi/2020/05/18/koronaepidemia-ajankohtaista-tietoa-ja-paivitetty-ohjeistus-harjoitteluun/

Vantaan kaupungin antamat ohjeet sisäliikuntatiloja koskien

Tiloihin saa tulla ainoastaan täysin terveenä. Korostamme jokaisen toimijan ja aikuisen vastuuta noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja muiden viranomaisten ohjeita hygienia- ja muista järjestelyistä, joilla viruksen leviämistä ehkäistään. Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat ohjeita. THL:n sivut: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Tiloja voidaan käyttää käyttövuoroilla ottaen huomioon koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi annetut ohjeet. Toiminta tulee järjestää lähikontakteja välttäen ja viranomaisten määräämiä ryhmäkokoja noudattaen. Toiminnan järjestäjä vastaa tapahtuman toteuttamisesta siten, ettei koronavirukseen liittyvä tautililanne pahene. Käsihygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. Tilojen siivousta on tehostettu.

Tikkurilan Taitoluisteluklubin omat ohjeet kesäharjoitteluun

 • Turvavälien on toteuduttava koko ajan niin ohjatussa kuin vapaassa toiminnassa
 • Joukkueet eivät voi harjoitella otteessa, harjoitukset eivät saa sisältää mitään kontaktia toiseen
 • Ahtaissa käytävissä kulkemista tulee välttää ja kaikkialla liikutaan kohteliaasti turvavälit huomioiden
 • Valmentajat eivät koske valmennettaviin. Loukkaantunutta toki autetaan.
 • Desinfiointiaineita sekä käsienpesuaineita tulee käyttää usein. Ota oma käsidesi mukaan.
 • Vanhemmat eivät tule jäähalliin sisälle oleskelemaan. Pieniä luistelijoita saa auttaa harjoituksiin saapumisessa. Huomaathan, että flunssainen aikuinen ei saa saattaa lasta jäähalliin sisälle
 • Kaukalotilassa saa olla samaan aikaan max 50 henkilöä
 • Oheiset pyritään järjestämään pääsääntöisesti ulkona. Myös Trio Areenan käytäviä samme sadesäällä käyttää. Tikkurilan peilisalissa saa harjoitella enintään 10 henkilöä samaan aikaan, valmentaja(t) mukaan lukien.


Ohjeet kesäharjoitteluun luistelijalle:

 • Mikäli olet nuhainen, kuumeinen ja/tai yskäinen, et voi osallistua harjoituksiin.
 • Jos saat harjoituksissa mitä tahansa flunssaoireita, sinun on lähdettävä välittömästi kotiin paranemaan
 • Käytä vain omaa nimikoitua juomapulloasi
 • Huolehdi omista välineistäsi, älä koske muiden tavaroihin
 • Varusteet voi vaihtaa pihalla, autossa tai jäähallin katsomossa
 • Jos vaihdat vaatteet tai laitat luistimet pukuhuoneessa, istu riittävän etäällä toisista lapsista (2 m)
 • Jäähallissa pyritään pitämään koko ajan hanskat kädessä ja ne tulee viedä pesuun päivittäin
 • Jäähallin sisätilat eivät ole leikkipaikka. Turhaa oleskelua hallissa tulee välttää.
 • Pese kädet huolellisesti ennen hallille tuloa, hallilla sekä aina ennen ja jälkeen ruokailujen sekä wc-käyntien yhteydessä


Kaarelan jäähallissa vk 23 harjoittelevat huomio! Noudattakaa Kaarelan jäähallissa Helsingin Liikuntahallit Oy:n ohjeita:

Seuroja ohjeistetaan tulemaan paikalle ryhminä kerrallaan 30 minuuttia ennen vuoroa ja poistumaan ryhminä 30 minuuttia vuoron jälkeen. Jäävuorot on porrastettu kenttien välillä 15 minuutilla. Jäävuorot järjestetään siten, ettei kaukaloalueella ole missään kohtaan yli 50 ihmistä kerralla.

Vuoron vaihdot tehdään niin, että edelliset kun ovat kaukalo aalueelta poistuneet, niin seuraavat saavat tulla vasta sitten kaukaloalueelle ja pukutiloihin. Kaikki ylimääräinen liikkuminen hallin tiloissa minimoidaan. Pukukoppeja on jokaiselle vuorolle käytössä 2 kappaletta. Varusteita ei voi jättää pukuhuoneisiin säilytykseen, vaan kopit tyhjennetään joka vuoron jälkeen. Siivousta tehostetaan ja käsienpesumahdollisuus saippualla on joka vessassa. Lisäksi käsipaperia käsienkuivaukseen löytyy joka vessasta. Ala-auloista löytyy myös käsidesipiste.


Hyvä hygienia ja turvallisuus ovat edelleen todella tärkeitä asioita, joista meidän kaikkien tulee kantaa vastuuta.

Siitepölyallergia ei lähtökohtaisesti ole este harjoittelulle. Jos sinulla on vahvistettu siitepölyallergia ja lääkkeet pitävät nuhan ja muut oireet kurissa, voit osallistua harjoituksiin. Vanhemmat tekevät arvion oman lapsen allergian vaikutuksesta harjoitteluun.

Maksusäännön mukainen 2 vk omavastuuaika pätee kesäharjoittelussakin.

Turvallisia treenejä kaikille!


   
Lisää uutisia
Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat