TTK:n ohjeet harjoittelemiseen
5.8.2020 13:28 Uutiset / Etusivu

TTK:n ohjeet harjoittelemiseen

OHJEET KORONAVIRUKSEN LEVIÄMISEN ESTÄMISEKSI HARJOITTELUSSA

Harjoitusten jatkuessa on hyvä palauttaa mieliin koronaviruksen leviämisen estämiseksi muutamia sääntöjä. Virustilanne voi muuttua huonompaan suuntaan, kun koulut alkavat ja ihmiset palaavat lomilta arkeen. On tärkeää jatkaa hygieniasta huolehtimista. Näitä sääntöjä noudattamalla voimme jatkaa harjoittelua mahdollisimman turvallisesti. Pidetään huolta siitä, että kaikki noudattavat niitä!

YLEISET HARJOITUKSIA KOSKEVAT OHJEISTUKSET

Saavu harjoituksiin mieluiten kävellen, pyörällä tai autolla.

Kädet tulee pestä huolellisesti saippualla hallille saavuttaessa ja harjoitusten päätteeksi. Vaihtoehtoisesti voi käyttää käsidesiä. Oma käsidesi kannattaa pitää mukana.

Pukukopeissa ei tule viettää enempää aikaa kuin tarpeellista. Turvavälit tulee säilyttää pukukopissa samoin kuin mahdollisuuksien mukaan muissakin tilanteissa.

Luistimet voi sitoa omassa autossa, ulkona penkillä tai jäähallin katsomossa.

Harjoittelu suunnitellaan ja toteutetaan siten, että kosketusta toisiin ei tule. Poikkeuksena tästä kilpailevat muodostelmajoukkueet, jotka saavat harjoitella lajinomaisella tavalla. Otteessa harjoittelu ei kuitenkaan ole pakollista, jos joku ei halua.

Toisten juomapulloja ei saa lainata.

Vältetään yskimistä ja aivastamista pukukopeissa tai muiden läsnäollessa. Jos on pakko yskiä tai aivastaa, tee se aina nenäliinaan tai vaihtoehtoisesti omaan hihaan. Käytetyt nenäliinat laitetaan heti roskiin.

Kasvomaskia saa käyttää myös harjoitustilanteissa. Suosittelemme omien käsineiden pitämistä kädessä.

Alku- ja loppuverkka kannattaa tehdä aina sään salliessa ulkona.

Harjoituksia saa tulla katsomaan turvavälit huomioiden, ellei jäähalliyhtiö ohjeista toisin. Eri jäähalleilla voi olla erilaisia sääntöjä. Hallin aulassa tulee välttää tarpeetonta oleskelua (varsinkin Harjoitushallissa, jossa ahtaat tilat). Vanhempia ohjeistetaan siirtymään katsomoon tai ulos/autoon odottamaan luistelijaa.

TOIMINTA OIREIDEN ILMETESSÄ

Harjoituksiin tullaan vain täysin terveenä. Samoin halliin sisälle tulevien vanhempien tulee olla oireettomia.

Jos luistelijalla ilmenee koronavirukselle tyypillisiä oireita (kuume, yskä, lihaskivut, päänsärky ja kurkkukipu), olkaa yhteydessä terveydenhuoltoon ja hakeutukaa koronatestiin. Harjoituksiin voi palata, kun koronatestistä on saatu negatiivinen tulos ja luistelija on terve. Jos luistelija ei käy testissä, tulee odottaa, että pienimmätkin oireet katoavat ennen harjoituksiin palaamista.

Oireilevaa kilpaluistelijaa tai tämän vanhempaa kehotetaan ilmoittamaan havaitusta oireilusta välittömästi välittömästi oman ryhmän vanhempien whatsapp-ryhmässä. Näin muutkin vanhemmat voivat tarkkailla kotona mahdollisia oireita. Harraste- ja kehitysryhmien luistelijoiden tulee ilmoittaa välittömästi harjoitusten jälkeen ilmenevistä oireista omalle vastuuvalmentajalle ja luistelukoululaisten sähköpostitse osoitteeseen luistelukoulu.ttk@gmail.com.

Vaikka joku luistelija saisi oireita, muut ryhmän luistelijat voivat jatkaa harjoituksissa käymistä harkintansa mukaan.

Positiivisesta koronatestituloksesta tulee ilmoittaa välittömästi ainakin valmentajille sekä oman ryhmän whatsapp-ryhmässä. Viranomainen määrittelee tämän jälkeen altistuneiden henkilöiden karanteenitarpeen.

Mikäli luistelija matkustaa muualle kuin maihin, joiden osalta sisärajavalvonta on poistettu, harjoituksiin voi palata, kun kotiinpaluusta on kulunut kaksi viikkoa, eikä oireita ole ilmennyt.

Nämä ohjeet ovat voimassa toistaiseksi. Seuraamme jatkuvasti tilannetta ja tiedotamme välittömästi, jos koronavirustilanne aiheuttaa muutoksia näihin ohjeisiin.

Yhteistyöterveisin

TTK:n hallitus


   
Lisää uutisia
Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat