Toimintaohjeet 11.1. mahdollisissa altistumistilanteissa
12.1.2022 10:32 Uutiset / Etusivu

Toimintaohjeet 11.1. mahdollisissa altistumistilanteissa

Vantaan koronaneuvonnan ohjeet mahdollisiin altistumistilanteisiin ovat muuttuneet 6.1.2022 alkaen. Suurin muutos on, että jäljitystä ei enää tehdä, eikä ketään altistuneista tulla asettamaan virallisesti karanteeniin. Koronatestaus on niin ruuhkautunut, että alle 12 -vuotiaiden kohdalla viralliseen koronatestaukseen ei tule varata aikaa, vaikka lieviä oireita olisikin.

Vantaan kaupungin koronaneuvonnan ohjeistus tiistaina 11.1.2022 on, että jokaisen mahdollisesti koronavirukselle altistuneen luistelijan tulee joka tapauksessa tehdä kaksi kotitestiä: ensimmäinen 5. päivänä mahdollisesta viimeisimmästä altistumistilanteesta ja toinen 6. päivänä viimeisimmästä mahdollisesta altistumisesta. Se kerta, jolloin luistelijanne on viimeisimmän kerran ollut samoissa harjoituksissa positiivisen tuloksen saaneen kanssa on päivä 0. Tiedotamme ryhmiä mahdollisista altistumisista niissä tapauksissa, joista saamme tiedon.

Seuramme ohjeet ovat:

  • oireeton lapsi voi osallistua harjoitteluun normaalisti
  • jos oireeton tai oireileva lapsi saa kotitestissä positiivisen tuloksen, pidetään tulosta luotettavana ja suosittelemme erittäin vahvasti 10 päivän omaehtoista karanteenia harjoittelusta. Sama koskee viranomaisen tekemän testin positiivista koronatulosta.
  • jos luistelijallanne on pieniäkään flunssaoireita, hän EI SAA osallistua harjoituksiin
  • harjoituksiin saa palata vasta, kun luistelija on ollut vähintään yhden kokonaisen vuorokauden täysin terve.

Viranomaisten antavat ohjeet tarkentuvat jatkuvasti, joten jokaisen perheen tulee varmistaa oman kotikaupungin verkkosivuilta tai koronaneuvonnasta, mitä ohjetta kyseisellä hetkellä noudatetaan ja toimia sen mukaisesti.

Vantaan koronaneuvonnan yhteystiedot: https://www.vantaa.fi/terveys-_ja_sosiaalipalvelut...

Helsingin koronaneuvonnan yhteystiedot: https://www.hel.fi/helsinki/korona-fi/koronaneuvon...

Tuusulan koronaneuvonnan yhteystiedot: https://www.tuusula.fi/sivu.tmpl?sivu_id=9337

Kehotamme jäsenperheitä kertaamaan tällä hetkellä voimassa olevat terveysturvallisuuden varmistamiseksi asetetut toimintaohjeet TÄÄLTÄ.


uutinen päivitetty 12.1.2022


   
Lisää uutisia
Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat