Marraskuun seuratiedote kokoaa ajankohtaiset asiat
SeuraJulkaistu: 22.11.2022 10.43

Marraskuun seuratiedote kokoaa ajankohtaiset asiat

Hiphei, saimme lunta!!!

Tämä on hyvä uutinen kahdesta eri syystä; ensinnäkin lumen hohde tuo niin luontoon kuin mieleen valoa. Toinen syy on se, että nyt yhä useampi alkaa kaivaa varastoista lumilapioita, pulkkia - ja luistimia! .Koko Suomi luistelemaan

Suomen Taitoluisteluliitton tavoitteena on saada koko Suomi luistelemaan, ja parhaat maailman huipulla. Me kannamme tästä tavoitteesta oman kortemme kekoon ja yritämme saada koko Vantaan luistelemaan!

Onko teidän perheessänne jokaisella hyvät luistimet? Pian niitä pääsee käyttämään ulkojäillä, ja jos sisaruksia, vanhempia tai isovanhempia alkaa yhtään kutkuttaa, kannattaa ehdottomasti kokeilla omien taitojen ja kropan treenaamista TTK:n ryhmissä! Aloittaa voi luistelukoulusta, tai jos perustaitoja jo löytyy, niin harrasteryhmissä on paikkoja ihan kaiken ikäisille.

Luistelukoulumme syksyn lopuille harjoituskerroilla pääsee nyt edulliseen hintaan, joka lasketaan aloituskerran mukaan. Lue lisää täällä!

Luistelukoulun viikolla 1 alkavan ilmoittautumiset avataan aivan lähiaikoina. Kaikille syksyllä mukana olleille varataan automaattisesti paikka kevätkaudelle!

(PSSST... Olemme saanet vinkin, että Tuusulassa sijaitsevassa SM-Skate Marketing -liikkeessä on runsaasti edullisia käytettyjä taitoluistimia myynnissä: mene taitoluistin.fi ja varaa aika sovitukseen!)
Onnea suositteluarvonnan voitosta Emilia!

Syyskauden alussa meillä oli kilpailu, jossa kaikkien luistelukouluamme suositelleiden kesken arvottiin 100 euron arvoinen lahjakortti seuramme toimintaan. Lahjakortin voitti Emilia Tuononen! Paljon kiitoksia suositteluista ja onnittelut arvonnan voitosta!

Kokemus suositteluista oli hyvä ja käynnistämmekin joulukuussa uudestaan saman kamppiksen - seuraa tiedottamista!
Kisakausi käynnissä isoilla ja pienillä

Taitoluistelun kilpailukausi on nyt täydessä käynnissä niin isommilla kuin pienemmillä luistelijoillamme. On hienoa nähdä, miten päämäärätietoinen harjoittelu laadukkaasti suunnitellun ja sydämellä toteutetun valmennuksen johdolla tuottaa tuloksia. Onnea kaikille luistelijoillemme ja iso kiitos valmentajillemme!

Viikko sitten Ice Fantasy sijoittui muodostelmaluistelun 1. valintakisoissa hienosti oman lohkonsa hopealle! Kisakuulumiset voit lukea täällä. Palkintosijoja sekä mainioita sijoituksia ovat marraskuussa saavuttaneet myös lukuisat yksinluisteiljamme sekä kilpailukautensa juuri Lappeenrannassa avanneet Ice Melody ja Ice Comedy -joukkueet. Yksinluistelussa lähimmäksi Suomen mestaruus -kärkeä on päässyt SM-noviisimme Nella Andelin.

Haluatko pysyä tilanteen tasalla TTK:n kisaedustajista ja heidän kuulumisistaan? Seuraa TTK:n somekanavia Instagramissa tikkurilantaitoluisteluklubi ja Facebookissa. Huomaathan, että muodostelmajoukkueillamme on myös omat sometilit, joita voit alkaa seurata!

Pienet yksinluistelijamme aloittavat kilpailukokemusten keräämisen oman seuran järjestämissä, sekä lähialueiden seurojen järjestämissä kilpailuista. Juuri tähän tarkoitukseen suunniteltu kilpailusarja KultaHelmi pyörähtää käyntiin 4.12. Järjestämme kisat tänä vuonna kahden muun seuran - EVT:n ja KaTa:n - kanssa vuorotellen. Palkinnot kisoihin sponsoroi jälleen tikkurilalainen koruliike KultaHelmi. Tutustu kisojen sarjaan täällä!

Marraskuun viimeisenä viikonloppuna pääsemme ihastelemaan historiallisesti Espoossa taitoluistelusuorituksia maailman huipulta. Millaiset luistelutaidot voivatkaan olla sitten, kun takana on kymmeniä tuhansia tunteja treeniä ja satoja kilpailuja? Espoo Grand Prix of Figure Skating tuo taitoluistelun tähdet Metro Areenalle; kisasivut löytyvät täältä.. Lippuja itse kisatapahtumiin on vielä ostettavissa, ja seurojen jäsenet voivat klikata itselleen vapaaliput kisaharjoitusten katsomoon täällä.
Seura kehittyy

Tikkurilan Taitoluisteluklubia kehitetään eteenpäin entistä toimivammaksi seuraksi yhteistyössä jäsenistön kanssa. Juuri nyt on käynnissä tyytyväisyyskysely, jonka vastaukset antavat meille suuntaa uuteen vuoteen! Vielä ehdit mukaan, sillä viimeinen vastauspäivä on keskiviikko 23.11. Kaikki luistelijoiden ja huoltajien vastaukset ovat arvokkaita, kiitos paljon panoksestasi! Kaikkien vastanneiden, yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan pääsyliput Espoon Grand Prix-kilpailuun torstaina 24.11!

TTK kuuluu Olympiakomitean Tähtiseura-laatuohjelmaan ja siihen liittyen seuramme ottaa vastaan kolmen vuoden välein auditoijat Olympiakomiteasta ja Suomen Taitoluisteluliitosta. Auditointitilaisuus on perjantaina 2.12.2022 ja silloin arvioidaan, täyttääkö seuramme päivittyneet laatukriteerit. Auditoijien haastateltaviksi on pyydetty toiminnanjohtajan ja puheenjohtajan lisäksi valmentajia, hallituksen jäseniä ja vapaaehtoinen Tähtiseura-vastaavamme. On hienoa saada palautetta ja kehittämiseen suuntaviivoja seuratoiminnan ammattilaisilta. Pääsemme kertomaan auditoinnin tuloksista joulukuun seuratiedotteessa!

Kotisivujemme rakennetta ja sisältöä pyritään jatkuvasti kehittämään paremmin palveleviksi. Lisää tietoa seuran perustoiminnasta on täydennetty seuran kotisivujen tikkurilantaitoluisteluklubi.fi etusivulle valikkoon "Seura". Käythän tutustumassa! Kehitysehdotukset sivustoa ja seuran muuta toimintaa koskien voit osoittaa suoraan Kaisalle toiminnanjohtaja.ttk@gmail.com tai hallituksen yhteissähköpostiin toimisto.ttk@gmail.com.

Seuran talousohjesääntöä on päivitetty ja se hyväksyttiin hallituksen kokouksessa 15.11.2022. Sääntö löytyy kotisivujen kohdasta Seura => Seuran talous => Talousohjesääntö. Pääset tutustumaan sääntöön myös tästä linkistä.
Tue laadukasta urheilutoimintaa

Lokakuun seuratiedotteen painopisteenä olivat erittäin tärkeät talousasiat. Teema on edelleen ajankohtainen ja kannustammekin edelleen kaikkia ottamaan osaan seuran tukemiseen omaan elämäntilanteeseen ja kiinnostuksen kohteisiin sopivalla tavalla.

Pesuainekampanjassa saavutettiin sille asetettu tuottotavoite ja lämmin kiitos tästä kuuluu kaikille tähän varainhankintakamppikseen osallistuneille! Parhaat myyjät palkittiin tuotepalkinnoin.

 • TTK Joulukauppa on avautunut seuran kotisivuille! Joulukaupasta löydät ihanat, laadukkaat ja lämmittävät lahjat. Tutustu kauppaan täällä ja ihastu Helsingin Villasukkatehtaan sukkiin sekä Newbodyn tekstiileitä, mausteita ja kodin tuotteita sisältävään tuoteperheeseen!
  • Tässä samalla pieni vinkki Newbodyn tuotteita tilaavalle: tilauslomakkeeseen tulee syöttää vain oman kotikadun nimi, niin järjestelmä antaa toimitusvaihtoehtoja. Systeemi ei toimi, jos kirjoittaa katuosoitteen perään numerotietoja.
 • TTK Café -kahvilatoiminta on jälleen käynnistetty harjoitusjäähallissa lauantaisin klo 9.30-11.30. Tervetuloa hakemaan aamukahvit ja pienet naposteltavat! Loppuvuoden ajan kahvilaa pyörittävät seuramme hallituksen edustajat ja heidän kanssaan voi samalla vaihtaa ajatuksia vaikka luisteluharrastuksesta tai seuran ajankohtaisista asioista.
  • kahvilan päiväkohtaiset myynnit ovat vaihdelleet 65-140 euron välillä. Koko kauden mittakaavassa tällä on merkitystä!
  • olisitko kiinnostunut tukemaan seuramme toimintaa ottamalla hoitaaksesi muutamat kahvilavuorot kevätkaudella? Ole yhteydessä suoraan hallituksen jäseniin tai lähetä sähköpostia toimisto.ttk@gmail.com!
 • Kevätnäytösliput ovat menossa nyt painoon ja ne jaetaan aktiiviperheille ennakkomyyntiin mahdollisimman pian (10 kpl per perhe). Itse kevätnäytöksen teema julkistetaan seuramme joulujuhlassa ti 13.12.!
  • kevätnäytöksen ajankohta on la 1.4.2023 ja näytökset pidetään klo 11 ja 14.30
  • ennakkolippu käy kumpaan tahansa näytökseen
  • lippujen hinta 6 vuotta täyttäneiltä 14 euroa/kpl
  • lippujen mukana ei ole laskua, vaan myydyt / itselle hankitut liput tulee tilittää, ja myymättömät liput tulee palauttaa
  • tilityksiä on mahdollista tehdä harjoitushallissa TTK Cafén yhteydessä lauantaisin klo 9.30-11.30 sekä joulujuhlassa tiistaina 13.12. klo 17-19
  • HUOM! hankkimalla liput ennakkomyynnistä, säästät keväällä aukeavan verkkokaupan palvelumaksun (1 euro/lippu)
 • Liity jäseneksi tai kannatusjäseneksi
  • seuran hallitus suosittelee, että vähintään yksi luistelevan perheen aikuinen liittyy seuramme jäseneksi maksamalla 30 euron jäsenmaksun. Liity jäseneksi täällä!
  • kannatusjäsenenä voit valita itse summan, jolla tahdot tukea seuran toimintaa. Kannatusjäsen voi olla myös yritys. Kannatusjäseneksi voit liittyä täällä!
 • Sponsoripaketit potentiaalisille kumppaneille ovat juuri valmistumassa ja julkaistaan mahdollisimman pian! Suunnittelussa on tällä kertaa entistä tarkemmin huomioitu erilaisten yhteistyökumppaneiden toiveet.


Huomaattehan, että varainhankinnan rooli korostuu nyt, kun seuran taloutta palautetaan raiteilleen koronakausien jälkeen. Kaikkein tehokkain, pitkällä tähtäimellä tuloksekkain tapa talouden tasapainon saavuttamiseen on suurempi luistelijoiden määrä jokaisella ryhmätasolla. Suunta on hyvä, sillä marraskuussa olemme saaneet 5 ihan uutta luistelijaa seuraamme. Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaamme! Suunnilleen yhtä moni luistelija on edennyt urallaan seuraavan tason ryhmään, isot onnittelut!

Paras tapa markkinoida urheiluseuran toimintaa on tutkitusti se, että omat jäsenet suosittelevat toimintaa lähipiirilleen. Kuka Sinun lähipiiristäsi voisi saada luistelusta antoisan liikuntaharrastuksen? Voisivatko kimppakyydit tuttujen kanssa helpottaa myös teidän perheenne arkea?
Seuran tärkeät tapahtumapäivät - tule mukaan!

 • su 4.12. klo 9.30-11.30 Tikkurilan Areenalla järjestämme kaikille avoimen, ilmaisen luistelutapahtuman World Ice Skating Dayn! Lue tapahtumasta lisää täällä.
 • su 4.12. klo 8-11 kisataan harjoitushallissa pienten yksinluistelijoiden KultaHelmi -kisa
 • ti 13.12. klo 17-19 järjestetään koko seuran yhteinen joulujuhla Tikkurilan Areenalla! Kaikki seuramme ryhmät ja joukkueet on kutsuttu esiintymään. Yhteisenä teemana on "TTK:n Jouluresepti"
 • ti 3.1. klo 17.30-19 järjestetään luistelukoulun kaikille avoimet kokeilukerrat harjoitusjäähallissa.
 • la 7.1. klo 10-11.30 luistelukoulun kevätkausi alkaa!
 • la-su 14.-15.1. järjestämme Tikkurilan Areenalla muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen Mupi-arvioinnin 2. kilpailun yhteistyössä EVT:n kanssa. Kisaa ennen ja kisaviikonlopun aikana tarvitaan paljon tekijöitä mukaan kisatalkoisiin! Laitathan päivämäärät kalenteriin ja autat meitä upean kisakokemuksen tarjoamisessa sadoille luistelijoille ja katsojille! Lisätietoa kisasta päivitetään mahdollisimman pian tänne.
 • la-su 28.-29.1. suunnitelmissa järjestää perinteinen Jäärieha Hiekkaharjun tekojäällä yhteistyössä Kiekko-Vantaan kanssa. Tikkurilan jäähalleissa on ringetteliiton tapahtumavaraus, jonka vaikutuksesta harjoitteluumme tiedotetaan mahdollisimman pian.
 • la-su 11.-12.2. järjestämme Tikkurilan Areenalla oman perinteisen muodostelmakisamme Tiksi IceClubin ja yksinluistelun Minit Cupin! Myös tämä viikonloppu on tärkeää laittaa kalenteriin jo nyt, sillä mielenkiintoisia ja antoisia talkootehtäviä on tarjolla myös tähän viikonloppuun. Tiksi IceClubin sivuja rakennetaan tänne.


Paljon iloista tekemistä on tiedossa! Parasta esityksissä ja kilpailuissa on se, että ne tarjoavat ikimuistoisia elämyksiä luistelijoille. Arvokasta on myös se, että seuran väki tapaa toisiaan. Näiden eteen kannattaa nähdä vaivaa.

Ponnistelu syksyn pimeydessä, mieltä painavien maailman uutisten keskellä ei ole meille kenellekään helppoa. TTK ja yhteistyökumppanimme Mehiläinen tahtovat tarjota perheille tukea arkeen. Tule kuuntelemaan vanhemmille ja valmentajille suunnattua webinaaria "Henkinen pelikenttä" tiistaina 29.11. klo 18. Lue lisää tällä.


Tulipa jälleen pitkä TieToKirje. Kiitos Sinulle, kun jaksoit lukea tänne asti!

Kiitos myös siitä, että olet mukana seuramme toiminnassa.


Kaisa Öfversten, toiminnanjohtaja.ttk@gmail.com